Aanhangernet

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 15

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 15

Pagina
per pagina

Lading vervoeren in een aanhanger? Dan is een aanhangernet wettelijk verplicht. Voorkom boetes en gevaarlijke situaties op de weg en koop vandaag nog uw aanhangwagennet online bij abnetten.nl!

Een aanhangernet is wettelijk verplicht

De Nederlandse wetgeving verplicht bestuurders om een eventuele lading veilig te vervoeren. Een aanhangwagennet is een gemakkelijke en voordelige manier om aan deze wetgeving te voldoen. Losse goederen zet u met behulp van het net goed vast, zodat de lading geen kant op kan bij onverwachte verkeersmanoeuvres, grotere snelheden of scherpe bochten. En ook bij zware windstoten of andere weersinvloeden worden uw goederen door een net op uw aanhanger goed beschermd. Het voordeel van een fijnmazig aanhangernet t.o.v. een "touwnet" is dat uw kleinere lading ook veilig op de aanhanger ligt. Denk hierbij aan zand, grind, groenafval, compost, tuinaarde, potgrond etc. etc.
Ook zal de politie u dan minder snel aanhouden, omdat ze eigenlijk niet goed zien wat er onder het net ligt. Bij touwnetten zien ze dit wel en als ze denken dat de lading door het net zou kunnen schieten/vallen, zult u alsnog een bekeuring krijgen. Dit is dus bij een fijnmazig aanhangernet niet het geval.