Schaduwdoek

Heerlijk genieten in de schaduw met een schaduwdoek

Wanneer je in de zomer op jouw terras of in de tuin wilt zitten, is het belangrijk dat je ook een plek creëert waar genoeg schaduw is. Omdat niet elk terras of tuin hetzelfde is zoek je een verkoelende schaduwplek die precies bij jouw situatie past. Wij maken een schaduwdoek helemaal naar uw wensen. We maken uw schaduwdoek in welke vorm, kleur en materiaal uw wilt!

Schaduwdoek 230 Gr/m² - Standaard Afmetingen (Vierkant)

Schaduwdoek 230 Gr/m² - Standaard Afmetingen (Rechthoek)

Schaduwdoek 230 Gr/m² - Standaard Afmetingen (Driehoek)

Heeft u een maatwerk schaduwdoek nodig omdat een standaard afmeting toch niet past? Bekijk hieronder onze maatwerk oplossingen!

Schaduwdoek 230 Gr/m² - Waterdoorlatend

Schaduwdoek Recasystem - waterdicht

hulp nodig? bekijk hieronder onze keuzehulp

STAP 1

Meet in het platte vlak, dus horizontaal. Vanuit de lucht gezien omlaag of het vooraanzicht bij een zichtscherm.

STAP 2

Meet van bevestigingspunt tot bevestigingspunt = waar het bevestigingsmateriaal van het doek aan de gevel of paal komt.

STAP 3

De ruimte waar het doek komt te hangen is altijd groter dan de doek zelf. Beter het doek iets te klein bestellen dan te groot. Voor de bevestigingsmaterialen heb je spanmarge nodig; dit is de ruimte tussen het doek en de palen, muur of frame waar het doek tussen komt zodat je het doek kan opspannen. Om er zeker van te zijn of het schaduwdoek adviseren wij om de bevestigingspunten alvast te monteren, zo ziet u ook of het doek haaks is.

STAP 4

De benodigde spanmarge verschilt per bevestigingsmateriaal. De spanmarge voor onze draadspanners en karabijnhaken is 30 cm in de diagonaal. Recht gemeten is dat 20 cm per zijde per hoek = 40 cm aftrek per zijde. Bij een vierkant zou er dan 40 cm van de lengte en 40 cm van de breedte als spanmarge afgaan. Deze 40 cm gebruiken we als standaard aftrek! U moet het wel voor het bestellen zelf van aftrekkenAfbeelding 1

  • TIP: Een doek wordt altijd vanuit het midden door de diagonalen zijdes gespannen (Afbeelding 1)
  • TIP: Zoals in het doek hiernaast afgebeeld: De spanmarge van onze draadspanners en karabijhaken is ±30 CM in het diagonaal. Als je dit als een vierkant meet is dat 20 CM per zijde per hoek oftwel 40 CM PER ZIJDE. De brutomaat van het doek is dan A 340 x B 340 CM.
    Met spanmarge aftrek is dat A 300 x B 300 CM Netto. (Afbeelding 2)

Afbeelding 2